Spread the love

Sta je voor je gevoel stil?

Als je hard hebt gewerkt om iets te bereiken en je hebt het gevoel dat je niet dichterbij je doel komt, dan herken je je misschien in onderstaande 5 tekens van zelf-sabotage.

Het is frustrerend om te voelen dat niets van wat je doet lijkt te werken. Of je nu een succesvol bedrijf probeert op te bouwen, gewicht wilt verliezen, of eindelijk wil beginnen met het opknappen van je meubels…

Je kunt je het jezelf moeilijk maken zonder het te beseffen; je wilt iets en vervolgens maak je keuzes die voorkomen dat het gebeurt, zonder dat je het in de gaten hebt.

Eén van de gemakkelijkste manieren om je leven te veranderen, is je bewust te worden van de momenten van zelfsabotage.

Hieronder lichten we veelvoorkomende  tekens toe, zodat je kunt zien of één van hen je tegenhoudt om te doen wat je eigenlijk zou willen.

5 manieren zelfsabotage

zoeken naar inspiratie

Het zoeken naar inspiratie is een manier om dingen uit te stellen zonder het te beseffen. In plaats van aan de slag te gaan blijf je maar zoeken met het idee dat je nog niet voldoende kennis of inspiratie hebt.

Wanneer je blijft zoeken naar antwoorden of ideeën, voel je je misschien gefrustreerd omdat je óf niets vindt wat je kunt gebruiken, of je hebt juist teveel informatie.

Ga gewoon aan de slag, maak gebruik van wat je al weet. Je hebt geen hulp van anderen nodig om je eigen ideeën op gang te brengen. 

het gebrek aan vastberadenheid

Spontaniteit is de sleutel om het leven leuk te maken, maar vastberadenheid is essentieel voor succes. Kom opdagen! Als het je aan discipline in je werk, je gedrag of je dagelijkse routine ontbreekt, zal het lastig worden om echt vooruitgang te boeken.  Kun je op jezelf vertrouwen dat je doet wat je zegt dat je gaat doen?

jezelf overplannen

Plannen helpt stress te verminderen. Het nadeel van een planning is, dat het je ook kan weghouden van actie. Het maken van super gedetailleerd plan kan een mooie dekmantel zijn om nog niet te hoeven beginnen.

Je houdt misschien van het gevoel georganiseerd te zijn, maar een planning zonder actie heeft echt geen zin. Je moet ervoor zorgen dat het maken van de planning de moeite waard is. Dat je realistische plannen maakt die je kunt volbrengen.

Actie!

het gebrek aan commitment

Ben je ooit iets begonnen dat je halverwege hebt opgeven omdat het niet de resultaten opleverde die je wilde? Je bent bijvoorbeeld gestart met het geven van een workshop en door gebrek aan deelnemers meteen weer gestopt?  Of je wilt graag leren handletteren maar naar twee keer oefenen lukt het nog steeds niet goed, of…

Je kunt niet altijd onmiddellijk resultaat verwachten, vaak heeft het meer tijd nodig. Wanneer je volledig commitment geeft aan jezelf en je ideeën, zelfs wanneer het voelt alsof er niets gebeurt, dan ontstaat er succes

jezelf onnodig klein houden

Soms houd je jezelf tegen door je eigen gedachten. Gedachten als “Wie ben ik om zoiets te doen?” of “ik heb geen diploma dus ik kom er niet voor in aanmerking”. Of de stem van één van je ouders galmt nog na met de woorden “met creativiteit kun je geen geld verdienen”, dus je begint er niet eens aan.

Iedereen is veelzijdig op zijn eigen unieke manier. Dus geef het een kans. Doe wat je heel graag wilt, wie er ook maar wat van denkt of vindt. Neem de regie. En lukt het niet? Vraag dan gewoon om hulp.

Jij bent aan zet.

Herken je één of meerdere tekens van zelfsabotage? Door deze tekens te herkennen en aan te pakken, kun je jezelf bevrijden van zelf-saboterend gedrag en echt vooruitgang boeken richting je doelen.

Wil je graag ondersteuning of een doorbraak? Boek een VIP ceremonie of stuur een mail naar welkom @ soul-retreat.nl


Spread the love