Spread the love

De samenleving voedt ons ego

Onze samenleving doet er van alles aan ons om een ego-gedreven leven te laten leiden. Bezittingen, sociale status, productiviteit, alles wordt gemeten en vergeleken. 

Daarbij nog alle advertenties en social media die ons vertellen dat we iets moeten kopen, denken of doen. En dat we vooral snel moeten handelen, want wij willen natuurlijk voordeel scoren. 

Al die meetlatten zorgen ervoor dat je continue “aan” staat, gericht op de buitenwereld.

Hoe houd je dat vol?

Innerlijke rust

Misschien herken je het wel, een diep verlangen naar rust. Even de “aan-knop” uit. Afstand nemen of misschien even helemaal uit die rat-race stappen. Maar innerlijke rust, wat is dat dan?

Wij [soul-retreat] geloven dat je een ziel bent in een fysiek lichaam, anders gezegd; je identiteit is een ziel die nu een menselijke ervaring heeft hier op aarde. Je kunt op verschillende manieren contact maken met je ziel. Daarvoor hoef je niet eerst je carrière aan de kant te doen of al je verworven spullen te verkopen. Het is voor iedereen beschikbaar.

In je ziel kun je je innerlijke rust vinden; het is een staat van zijn. Dit kan je activeren door de stilte op te zoeken en / of door bewust oefeningen te doen, al dan niet onder begeleiding. Hoe meer je vanuit je ziel leeft, hoe meer innerlijke rust je gaat ervaren.

Naast de stilte is er een schat aan wijsheid en diep weten te ontdekken. Je ziel is je essentie, de kern van wie je bent. Het is jouw verbinding met de natuur, met anderen en alles wat er is. 

ego vs ziel

“Hoe herken ik het verschil tussen ego en ziel?”

Eén van de eerste stappen op mijn eigen spirituele reis was om te beginnen te identificeren dat mijn ego en ziel verschillende stemmen in mezelf zijn.

Om je op weg te helpen om je ego te ontmaskeren staan hieronder een aantal voorbeelden.

Wij bieden afgestemde VIP-sessies. Tijdens een gratis intake gesprek stellen wij het retreat samen.


Spread the love