Spread the love

Kundalini, wat is dat eigenlijk?

Je hebt vast weleens gehoord van kundalini yoga of kundalini energie.

Maar wat is kundalini? Wat doet het voor je? En hoe kun jij ook kundalini energie ervaren? Ik leg het je uit!

Mijn eerste ervaring

Toen ik vijftien jaar geleden voor het eerst ging mediteren begon mijn lichaam uit zichzelf te bewegen. Mijn lichaam begon uit het niets te schudden, mijn hoofd draaide rondjes en mijn handen maakte circulerende bewegingen rond mijn chakra’s. De bewegingen waren klein, gedetailleerd, nauwgezet en bilateraal. Zo specifiek, dat ik intuïtief wist dat er meer achter mijn ervaring zat dan ik op dat moment kon begrijpen. Het was pas veel later dat ik besefte dat dit mijn eerste kundalini awakening was.

Kundalini spookverhalen

Op het internet kwam ik veel spookverhalen tegen over kundalini energie. Mensen zouden er gek van worden, in een psychose terechtkomen of op een andere manier van hun pad geraken. Maar voor mij voelde het als iets heiligs, alsof ik werd geleid door iets hogers. Ik voelde dat zo sterk dat ik nooit angstig ben geworden van mijn kundalini ervaringen. Integendeel, het maakte een nieuwsgierigheid en honger in mij los, waardoor het verlangen naar ontwaken en verlichting in mij ontbrandde.

De opgerolde slang

Kundalini werd al genoemd in de Upanishads, de oude geschriften die het ‘hart’ van de Indiase filosofie worden genoemd. Deze heilige teksten werden opgeschreven in het Sanskriet, rond 700 v. Christus. Letterlijk betekent Kundalini ‘opgerolde slang’, hiermee wordt verwezen naar de subtiele levensenergie die zich in het basischakra van ons lichaam bevindt. Wanneer deze krachtige energie ontwaakt en naar boven begint te bewegen, komt de persoon in hogere staten van bewustzijn terecht. Of te wel: de persoon krijgt een heuse awakening.

Kundalini kaars

Je kunt ontwaakte kundalini energie vergelijken met de lont van een brandende kaars, waarbij het kaarsvet ons ego representeert. De brandende lont laat het ego wegsmelten, waardoor er ruimte is voor verlichting, voor iets hogers, voor andere staten van bewustzijn. Hoe verder het kaarsvet smelt, hoe groter de lont en hoe krachtiger het vuur wordt. Hoe krachtiger het vuur. hoe sneller het ego wegbrandt

Kundalini awakening ontvangen

Het werkt ook tussen twee mensen, zo kan mijn eigen kundalini vuur de lont van een ander aansteken. Wanneer klanten bij mij komen voelen ze zich al snel ‘high’ en merken ze dat hun lichaam gaat tintelen, zonder dat ik iets doe. Alleen al mijn aanwezigheid is genoeg, ik hoef geen behandeling te geven, geen techniek te leren. De kundalini awakening gaat mijn persoon voorbij. Mijn kundalini vuur doet hun geest stilvallen en ze vergeten de vragen waarmee ze binnenkwamen: de vragen van het ego. Maar na een sessie voelen ze zich lichter, in contact met zichzelf, geaard, verbonden met alles dat is. ‘Hé, ik ben er weer’, zeggen ze dan. Het is een magische ervaring, waarbij ik als Goddelijke aansteker word gebruikt.

Voel jij dat je klaar bent voor jouw kundalini awakening?

En wil je jouw kundalini energie écht gaan voelen?

Wéét je dat het tijd is om te ontwaken?

Ik nodig je van harte uit voor het Joy of Awareness weekend. Wil je liever 1 op 1? Boek dan een VIP retreat, tijdens het kennismakingsgesprek wordt het retreat op maat voor je samengesteld.

Ik ontvang je met heel veel liefde. 

Liefs! Sophie

Kundalini energie

Spread the love